blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG agent1
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
agent1



Warcraft: Kroniky nemŕtvych
pridal agent1 12.5. 2007 o 16:16

                                 Prapôvod Kráľa lichov

                      Kmene orkov, pripútané po tisíce rokov vznešenou šamanskou kultúrou k svetu Draenor, nemali ani tušenia o nejakej korupcii alebo duchovnom úpadku. Zlovestní špehovia Plamennej Légie sa však usilovali o to, aby si z nich vytvorili chamtivú neporaziteľnú armádu. Prešibaný démon Kil jaeden, druhý najvyšší vodca légie, objavil v divokých bojovníkoch značný potenciál pre vraždenie a krviprelievanie – a začal rozkladať ich pokojnú spoločnosť zvnútra. Kil jaeden sa zjavil najváženejšiemu vodcovi orkov, šamanovi Ner zhulovi a vyjavil mu, že by mohol orkom poskytnúť značnú silu a urobiť z nich nespochybniteľných pánov celého sveta. Starému šamanovi ponúkol dokonca nepoznané mystické vedenie, pokiaľ bude súhlasiť s tým, že seba i svoj národ podrobí vôli Légie. Charakterom vypočítavý a mocichtivý Ner zhul Kil jaedanovu ponuku prijal a uzavrel s démonmi Krvavý pakt. Tým Ner zhul spečatil orkom osud a uvrhol na nich kliatbu, vďaka ktorej sa stali nemysliacimi otrokmi Plamennej Légie.

                         Ako plynul čas, Kil jaeden zistil, že Ner zhulovi chýba vôľa i nehanebná smelosť riadiť sa presne jeho plánom vytvoriť z orkov krvilačnú hordu. Ner zhul zistil, že zmluva s Kil jadeanom by pre orkov znamenala zánik ich rasy a tak démonovi odmietol ďalšiu pomoc. Kil jaeden, rozhnevaný Ner zhulovým vzdorom, prisahal, že sa mu pomstí a napriek jeho vzdorom orkov skazí. Kil jaeden našiel nového, dychtivého žiaka, ktorý by viedol orkov k zabudnutiu – bol ním Ner zhulov vlastný, ohavný chránenec Gul dan. Gul danovi sa s Kil jaedenovov pomocou podarilo dosiahnuť úspech tam, kde jeho učiteľ zlyhal. Zlý, mocichtivý ork opustil prastaré šamanské praktiky, nahradil ich štúdiom černokňažníckej mágie démonov a navyše zjednotil kmene orkov do nestálej Hordy, akú si Kil jaeden predstavoval. Bezmocný Ner zhul nedokázal svojho niekdajšieho žiaka zastaviť a tak len sledoval, ako Gul danovo počínanie mení orkov na nemysliace nástroje ničenia.

Celé roky Ner zhul blúdil po červenom svete Draenor. Sledoval, ako jeho ľud vedie prvú inváziu do Azerothu. Počul príbehy o Druhej vojne orkov proti lordaeronskej Aliancii. Bez záujmu sa prizeral na zradu a skazenosť, ktorá nahlodávala jeho ľud zvnútra. Napriek tomu že Hordu viedol k jej temnému osudu Gul dan, Ner zhul dobre vedel, že je to on sám, kto dal tomu počiatočný impulz. Krátko po skončení Druhej vojny dorazili k orkom, ktorí ostali v Draenore, správy o porážke Hordy. Ner zhul pochopil, že sa Horde nepodarilo Azeroth dobyť a obával sa strašných skutkov, ktoré proti orkom podnikne Kil jaeden a Légia. Ner zhul, aby unikol bezprostrednému Kil jaedanovmu hnevu, otvoril niekoľko tajomných portálov, ktoré viedli do nových, nedotknutých svetov. Starý šaman zhromaždil pozostatky orkských kmeňov v snahe previesť ich jedným z portálov a vydať sa na cestu za novým osudom.

Skôr než však mohol Ner zhul svoj plán uskutočniť, bol nútený vysporiadať sa s expedičným zborom Aliancie, ktorý bol vyslaný do Draenoru, aby navždy zničil orkskú hrozbu. Kmene verné Ner zhulovi zadržali aliančné sily, zatiaľ čo starý šaman otvoril hlavný magický portál. Ner zhul na svoju hrôzu zistil, že nesmierna energia portálu začala trhať samotnú podstatu Draenoru. Keď aliančné vojská začali zatlačovať orkov stále viac a viac do vnútrozemia prekliateho sveta, začal sa Draenor rozpadať. Ner zhul pochopil, že sa bojujúce kmene nestihnú dostať k portálom včas, preto ich sebecky len s hŕstkou vybraných stúpencov opustil. Táto prekliata skupina orkov prešla vybraným portálom práve v okamihu, keď bol Draenor pri apokalyptickom výbuchu zničený. Starý šaman sa pri tom radoval aké má šťastie, keď unikol smrti... Iróniou osudu bolo, že mal prežiť len preto, aby ľutoval svoju pohodlnosť.

                                   Kil jaeden a nová dohoda

Práve keď Ner zhul so svojími stúpencami vstupoval do Spletitého podsvetia – nehmotnej sféry, ktorá spája všetky svety rozptýlené po zániku Veľkej temnoty – prepadol ich Kil jaeden a jeho démonickí pätolizači. Kil jaeden, ktorý prisahal, že sa Ner zhulovi za jeho pohŕdavý vzdor pomstí, neľútostne starého šamana mučil a kúsok po kúsku trhal jeho telo. Šamanovu dušu však nechal nažive a nedotknutú – Ner zhul si tak mohol bolestne uvedomovať hrozné týranie svojho tela.

Napriek tomu že Ner zhul démona prosil, aby jeho dušu pustil a daroval mu smrť, démon nekompromisne pripomínal, že Krvavý pakt, ktorý pred dávnymi vekmi uzavreli, je stále v platnosti – a že on má pre svojho pešiaka znovu istú úlohu. Neúspech orkov pri dobývaní Azerothu tak, ako Légia zamýšľala, prinútil Kil jadeana, aby vytvoril novú armádu, ktorá by rozosievala chaos a skazu po všetkých kráľovstvách Aliancie. Táto nová armáda si nemohla dovoliť padnúť za obeť tým istým rozbrojom a vnútorným sporom, ktoré postihli Hordu. Mala byť pri plnení svojej úlohy húževnatá, neľútostná a jednotná. Teraz si Kil jaeden nemohol dovoliť zlyhať. Ner zhul bol stále mučený a jeho duša sa bezmocne zmietala v temnotách. Kil jaeden mu však dal poslednú príležitosť aby mohol poslúžiť Légii, inak ho čaká večné súženie. Ner zhul opakoval svoju chybu a ľahkomyseľne s novou dohodou súhlasil. Ner zhulova duša sa ocitla v kvádri, zvlášť pripraveného z ľadu tvrdého ako diamant, ktorý pochádzal z najvzdialenejšieho konca Spletitého podsvetia. Ner zhul uzavretý v zmrznutej schránke pocítil, ako sa jeho vedomie desaťtisíckrát rozšírilo. Obdarená démonickými silami zla, stala sa z Ner zhula neuveriteľne mocná prízračná bytosť. A vtedy orkovia spoznali, že Ner zhul je nenávratne preč a že sa zrodil Kráľ lichov. Ner zhulovi verní mŕtvi rytieri a černokňažníci boli démonickou energiou taktiež pretvorení. Podlí kúzelníci boli roztrhaní a znovu zostavení ako kostliví lichovia. Démoni si tak zaistili, že im Ner zhulovi stúpenci budú bezvýhradne slúžiť i po smrti.

Keď nastal ten správny čas, Kil jaeden Ner zhulovi trpezlivo vysvetlil misiu, kvôli ktorej z neho spravil kráľa lichov; Ner zhul mal rozšíriť nákazu smrti a strachu po celom Azerothe, ktorá by znamenala naprostý zánik ľudskej civilizácie. Tí, ktorí by strašnej nákaze podľahli, by mali opäť vstať a žiť ako nemŕtvi... a ich duše by boli navždy podriadené Ner zhulovmu žezlu. Kil jaeden Ner zhulovi sľúbil, že ak splní svoju úlohu a zmetie ľudí z povrchu sveta, zruší jeho prekliate a venuje mu nové, zdravé telo. I keď Ner zhul súhlasil a zdanlivo horlivo sa do svojej novej úlohy pustil, zostal Kil jaeden nedôverčivý v spoľahlivosti svojho pešiaka. Tým, že kráľa lichov zbavil tela a jeho dušu uväznil v kryštálovom obale, získal Kil jaeden krátkodobú záruku Ner zhulovho dobrého chovania, zároveň si však uvedomoval, že je nevyhnutné kráľa lichov neustále pozorne sledovať. Z tohto dôvodu Kil jaeden povolal svoje elitné démonické stráže, upírskych pánov desu, aby na Ner zhula dohliadali a zaistili splnenie jeho hroznej úlohy. Najmocnejší a najľstivejší z pánov desu, Tichondrius, kvôli svojej úlohe horel nadšením. Očarila ho tvrdosť Pohromy a neobmedzená schopnosť kráľa lichov vyhladiť ľudstvo.






Prístupov 4086
Kvalita článku
(100%) hlasov 1

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Warcraft: Kroniky nemŕtvych
[ 12.5.2007] (príspevkov 2)
Warcraft: Dejiny Orkov
[ 6.2.2007] (príspevkov 3)
Warcraft: Príbeh
[ 27.1.2007] (príspevkov 6)